szul

Szívesen támogat az Egyesület ilyen színvonalas és tartalmas rendezvényeket, mint a Dunakeszin, a Családi Mókavárban megrendezett Születés hete programsorozat.

Szakmailag is különösen hasznos és érdekes  volt számunka Gődel Orsolya előadása, ahol bemutatta, hogyan varázsolják papírra a születésélményüket a kisóvodások. Nagyszerű volt látni azokat a varázslatos érzelem-megnyilvánulásokat, tiszta és gyermeki élményeket, ahogy a születésük csodáját a maguk eszközeivel kifejezték.

Ahhoz, hogy ilyen születésélmény birtokába kerülhessen valaki, tudatos felkészülésre van szüksége már a gyermekvárás idején magának az anyának.

A mi előadásunk témája az anyává válás folyamata, és hogy abban hogyan tud segíteni az írásterápia. Ennek az anyává válásnak a tudatos támogatása magát a szülés szép élményét is segíti. Erről hallhattunk Kobza Zsuzsanna Meső, a Születés Hete Közhasznú Alapítvány elnöke, dúla, párkapcsolati tanácsadó előadásán is.  Mert ahhoz, hogy egy anya el tudja engedni a világra készülő babáját, tisztában kell lenni saját nőiségével, fel kell tudnia oldania saját édesanyjával kapcsolatos konfliktusait, szembe kell néznie saját félelmeivel, melyek az anyává válás folyamatában, az új szerepre készülés során – szükségszerűen – felmerülnek. Ebben megfelelő támogatást nyújthat maga az írásterápia is.

És hogyan támogat még az írásterápia e élethosszig tartó tanulásban, ami maga az anyává válás folyamata? Erről szólt Kovács Mónika írásanalitikus-coach előadása:

Az anyaság, az anyává válás szüntelen tanulás eredménye. Mindenki magán-tanuló ebben a folyamatban, hisz csak a saját válaszok visznek előbbre. Lehetnek mentorok, akik segítenek, irányokat mutatnak, de egy adott problémára, csak egy konkrét megoldás létezik. Az írásterápia az egyéni válaszokban támogat: hisz a TE kérdésedre, csak egy tényleges válasz van, ami a Te tudásod és eszköztárad sajátja. (Elég jó) anyaként önmagam maradni: írásterápia.

A gyermek megérkezésére való felkészülés, az anyaszerep (meg)tanulása, a család-munka egyensúly megtartása új perspektívákat kíván. Hogyan lakható be az új világ? Az írásterápia megközelítésmódja abban támogat, hogy hogyan ötvözheted minél hatékonyabban a benned lévő többféle tudást, hogy felkészülten, tudatosan válj anyává, és minél eredményesebben teremtsd meg a családdá válás lehetőségét.

Várjuk kérdéseit, érdeklődését: info@irasterapia.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mi-te.blog.hu/api/trackback/id/tr535361838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása